Presentation

URL:    http://ytan.bloggplatsen.se
Registrerad:    2013-02-28 10:30
Senast inloggad:    2015-02-03 08:54
Bloggtitel:    På ytan
Förnamn:    Sofia
Efternamn:    von Boqvist
Län:    Västra Götalands län
Kommun:    Herrljunga
Ort:    Ljung
Intressen:   

Om bloggen:


Tja tja bloggeeen! Okej så jag ville skapa en blogg folk faktiskt får läsa, de flesta känner nog till min låsta, hemligstämplade, rör-den-och-dö blogg... >.> Det här blir då lite mer officiellt. Och förhoppningsvis! lite intressant, jag ska försöka att inte vara bara ännu en alldaglig, tråkig blogg. Mode är uteslutet, smink blir det inte tal om och jag är faktiskt inte gravid såååå... ni slipper sånt iaf ;)

Sen kommer jag inte blogga på sommarlovet, har inte bestämt mig angående övriga lov men ah, främst skoltid :)Information om informationen...

 

Kommer ha en liten kort info-bit om alla som nämns här på bloggen, beroende på hur stor betydelse de har på min syn på saker och ting kommer också avgöra längden. Allt från en rad till en hel text. Lite vad de har för smeknamn o.s.v.Jag kommer få så mycket skit för det här... Men vill ni inte finnas med här säg då till! Skriv till mig i chatten på fb, smsa, ring, kom fram till mig, vad som helst. Vill ni inte kan jag se till att ni aldrig mer ens omnämns på bloggen, eller om ni inte tycker om det jag skrivit om er eller så, säg till! Jag kan ändra vet du! Jag vill absolut inte såra någon.Kära klass!

 

just no. no I'm not.Information om mina människor!

 

Min Familj:

 

Min mor (och jag) -  Mamma driver ett företag vid namn "Lenas Växter". Hon är en människa med förnuftiga värderingar och stark drivkraft, saker blir klara. Vi är varandras motsatser i så många fall att jag ibland får lust att skrika något i raderna med "klimakteriekossa" men hon är min mamma. Vi har gått i terapi ihop, jag tänker inte låtsas att allt är frid och fröjd och jag skäms inte för att vi bråkar då och då eller att vi gått i terapi fört. Det är så vanligt och nästan alla gör det någon gång i sitt liv. Vi hade problem och vi tog tag i det, det är mer än många andra har gjort.


Lars - Lars är mammas nya kille, vi bor nu ihop alla tre. Han är en klippa när mamma behöver hjälp med något praktiskt eller så. Men vi kommer inte överens alla gånger. Jag och han alltså.


Carolin - Carolin är Lars yngsta dotter och som assistierade min frisör förut. Chick dam som kanske inte har så lätt med planering men kompenserar det med att vara supertrevlig!


Linnea ("Lill-Linnea") - Hon är Lars andra dotter, den äldsta, kanske något mer jordnära, jag vet inte riktigt. Har inte träffat henne sååå mycket men hon är glad och mycket trevlig!


Pappa ("Pappsen") - Pappa jobbar, alltså han jobbar mycket. Vi träffas kanske en gång i månaden, ibland mer sällan ibland oftare. Han bor i vara och jobbar med centrifug-damsugare, han installerar dom. och centrifug-damsugare för oss dödliga är sånna damsugare som sitter i taket i träslöjds-salarna.

Ja, jag är pappas lilla flicka, har alltid varit och kommer alltid vara. Med alla dess fördelar och nackdelar.


Linnea ("Syrran/Yster Byster/Stora Linnea") - Min syster och äldsta syskon, född 83 och jobbar på mammas företag. Skitduktig florist med ett minst sagt intressant temparment. Men det har blivit bättre sen Lovis kom. Hon är för det mesta snäll, rolig och allmänt helgalen. Men det är det sällan någon som får se >.> Hon bor långt ute i skogen, i Od/Ljunga, med kaninuppfödning, massa höns, duvor och två högst irriterande påfåglar man bara vill nacka eller trä en strumpa över huvudet på. De låter. Mycket. 
Nä men allvarligt skojat så älskar jag min syster väldigt, väldigt mycket. Jag kan prata med henne om i princip allting och hon har alltid varit ett stort stöd för mig.


Age ("Age-bojjan/Stor-kritan") - Age är Linneas kille och fästman, de bor ihop där ute i skogen även om han helst är ute på isen och fiskar. Han jobbar med handikappade i Herrljunga på skift och kommer från Holland. Hans familj och vänner bor fortfarande kvar där så de kommer och hälsar på då och då. Mycket trevligt! Age har funnits i mitt liv sen jag lärde mig prata, han har alltid varit lite av en fadersfigur för mig. Ibland då jag har det svårt är han den enda som förstår. Dessutom är han alltid redo med råd om killar, givetvis!

Han är en macho kille men rena rama mjukisen egentligen. ;)


Lovis - Lovis är Linnea och Ages barn, min systerdotter och jag älskar henne minst lika mycket. Hon är världens sötaste unge och med tanke på att jag inte alltid är överdrivet förtjust i dreglande, skrikande snorvalpar är det ett gott betyg! Född 2011.


Erik - Erik är min äldsta bror, två år yngre än syrran. Han och jag delar verkligen känslan för människor och kan båda två fungera som "kurator" för människor i vår omgivning. Förnuftig och klipsk människa som går på ölprovning, jobbar och lever i en lägenhet i vara. Tyvärr träffar jag honom inte alltför ofta :/


Olof - Olof är min yngsta bror, två år yngre än Erik. När han bodde hemma, nu med ibland, var det han som fick all skit och gjorde alla "hyss". Han jobbar som fotograf och på japanfoto i Skövde, en länk till hans sida så du kan få se de super-awesome bilder han tar, för att jag är stolt som as. Klicka häääär! Åker upp till honom i skövde och sover en natt då och då, vi förstår varandra när familjen blir alldeles helknäpp. Han har förnuftiga råd även om vi nog mest pratar om världsliga saker ändå ;) Inte den blödiga typen precis!


Min klass:


Selma (i mitt huvud: "Semla" ...) - Selma är en liten nätt dam som gärna räcker upp handen och har ett svar. Fint formulerat och lärarvänligt på alla sätt, många gånger träffar hon svaret helt rätt dessutom, efter en stunds utläggning förstås. Vill gärna prata, är glad och positiv.


Huwaida - Snäll med mycket vilda ideer och alltid ett gott skratt. Hon är inte rädd att säga ifrån och vill gärna hjälpa till!


Mohammed - Säger inte så mycket, lite blyg kanske, men väldigt snäll. :)


Martha - Alltid glad och sprallig, killarna falller som furor. Mån om rättvisa och tänker med ett "gott hjärta" som man brukar säga! Hon är grundaren till mitt smeknamn "Bosse" så jag har försökt hämnas med "Ankan" utan större framgång...


Elin - Elin är supersnäll och ngt av en morotsberoende ;) Nä men hon har skåpet intill mitt vilket är tur så jag vet vad jag ska ha med hem! ;D


Anna - Anna bryr sig inte så värst vad folk tycker om henne, inte för att det är nödvändigt då hon är osedvanligt lätt att tycka om. Jordnära, öppen och glad som hon är. Men kapabel att bli sur och markera gränser också. Enligt nya uppgifter då mitt minne är praktiskt taget värdelöst var det HON som grundade "Bosse", inte Martha, men det va Martha som drev det mest tror jag nog.. x)


Fanny - Fanny tycker om att ha roligt och umgås med människor! Jag älskar hennes hår, bara så du vet. Hon är en av dom som uppmuntrat mig att skriva officiellt och ah, hade det inte varit för henne hade jag nog inte gjort det.


Linnea - Rolig och ofta på humör för ett spratt, dock inte pratat så mycket med henne så kan inte säga så mycket :/


Amanda H - Klassens offer för face-rapes, inte precis ovanligt att det står något helkonstigt på hennes facebook-logg. Amanda är snäll och hjälpsam, även om hon har sina blonda moments, som så många andra.


Malin - Liksom Linnea vet jag tyvärr inte så mycket om henne, men hon verkar snäll!


Albana - Glad och trevlig, ledsen men inte pratat så mycket med henne så känner henne inte så väl. :/ Synd!


Arlinda - Samma gäller för Arlinda, fått uppfattningen om en glad och trevlig tjej, men inte så mycket mer! :/


Amanda K - Egentligen är hon en nykomling i klassen men det märks fan inte! Hon är jordnära och riktigt go att hänga med! Glad att hon började här då hon har både humor och god social kompetens kombinerat med en klipsk hjärna^^


Rosalie - Rosalie är mycket glad, även om hon är en av få som kan bli sur när det går över gränsen, bra tycker ju jag. Sen har hon kanske lite otur när hon tänker ibland men hon är ju snäll, det överlappar det mesta ;)


Sofia W ("Walle") - Alltså shiiieet man, aldrig stött på en mer energisk, glad och positiv människa! Lätt att jobba med och får jobbet gjort även om hon är kapabel till att chilla och ta det lugnt ibland med! Älskar att träna så det gör den stollen ofta! Men på det hela taget en skön typ :)


Sofia O ("Olle") - Ja du, vart ska jag börja? Jag överdriver gärna då och då men tro mig när jag säger att det här är den snällaste människa jag någonsin träffat. Hon gör kanske inte så mycket ljud av sig men när man väl lärt känna henne och får ta del om hennes historier om att köra bil och den frenetiska lilla-systern kan man ju inte annat än älska henne. Vi blev vänner redan första dan och jag hoppas innerligt det ska hålla den här skoltiden ut och mer därtill! Underbara, fina, fina människa!


Mattis - Kanske upplevs som blyg och tystlåten. Personligen trodde jag att det här var värsta oskyldiga lilla pojken. Men efter att ha spelat lol med grabben skulle jag nog inte säga det precis... x) Lite utav en gamer, snäll och rolig! Alltid en klockren kommentar på lager redan från första dan!


Linda - Snäll och rolig, önskar att jag pratat mer med henne men icke! Så vet heller inte så mkt!


Frida - Haha, ja Frida är en skön typ! Ett glad och ett gott sinne för humor är klara kännetecknen! Vi går i samma tyskaklass och det är tur det! Hon är lätt att umgås med och lämnar ingen utanför!


Anid - Ja du... Anid är... ja, han är Anid. Killen som är dj på fritiden, på tok för snäll, faller för fel tjejer, tycker om att bajsa och bara älskar att visa upp sina icke-existerande muskler. Han har skåpet intill mitt men lyckas ändå alltid ha sina grejer typ på mitt skåp.... Skämt åsido så är han en verkligt snäll, go och gla kille! Skulle bli djupt deprimerad om han bytte klass som han tänker faktiskt!


Mia - Får jag skriva klassens queen utan att folk blir alltför upprörda? Vet hur modet är, vet var man ska va osv. Det är Mia som syns och hörs i klassen!


Albin ("Fåret") - Åh herre gud, ja den här fick jag vänta med till sist för alltså... Ja, vad ska man säga? Hillbilly! Det sa han själv så sent som imorse! Tyckte jag va en utmärkt beskrivning då han ju bor i självaste Borgstena! Han är mycket öppen, gärna för öppen med sånt som borde vara och förbli privat.

Älskar att terrorisera människor och förmodligen behöver han inte äta, han bara livnär sig på folks irritation. Troligen.

Nä men skön typ, go humor, håller igång/ihop klassen liksom.


Faatima - Go och gla som kexchoklad? Ja, jo, det är en bra beskrivning. Faatima älskar att spela folk spratt så lita inte på ngt hon säger så länge hon fortfarande ler! Nä men hon är snäll och noga med att inte såra någon, tar det mesta med lätthet och är lite av klassens clown.


Wanessa - Kanske lite tyst men inte nödvändigtvis blyg, ibland har man bara inget att säga! Tycker Wanessa har en fräck stil och hår, minns att jag tyckte det redan första dan!


Max - Hardcore gamer och sjusovare. Max är nog rätt duktig när han väl gör något, men sitter helst vid någon lol-video eller dylikt. Sjysst snubbe, go humor, ah du vet. 


Hannah (bara "Malmback") - Hannah vet hur man klär sig och för sig, kan prata med i princip alla och är både rolig och trevlig att umgås med! Tycker själv hon har en snygg stil och den enda människa jag kände i klassen från början. 


Sara - Sara är det senaste tillskottet till klassen och en tjej som gärna pratar, mycket! Men Sara är både snäll och trevlig, även om hon kanske inte alltid tänker så långt. Dock löser det ju sig alltid i slutändan ändå!


Ellinor - Ellinor kanske upplevs som lite blyg och tyst men är väldigt snäll, hjälpsam och lätt att jobba med!


Josefine - Allmänt awesome människa. Gillar tumblr och supernatural (those who need to know, know), inte precis den "tjejiga" tjejen men det är väl just det som är så soft med henne. Tänker en del på att äta vettigt och är vegitarian, mindre förståligt men okej. x)


Min Bullefamilj:


Johan - Johan är en unik männsika, aldrig förr har jag träffat någon som han. Bryr sig inte alls om vad folk tycker och även om han kan flumma runt och kasta snö ena minuten kan han gå åt andra hållet med någon, djupt försjunken i disskusion om dagens politik.. Harry  Potter-nörd, den bästa sortens människor är ju det... ;) Man är alltid på gott humör efter att ha träffat Johan, det går bara inte annat!


Nicklas - Nicklas är en av mina bästa vänner. Enough said. Haha nä men han är verkligen en underbar snubbe, störtskön humor och så snäll! Lite av en pyroman kanske... ;) Även han är Harry Potter nörd, utan dess like vill jag lova! Och även om han kan lattja runt och vara lite barnslig och spontan är han klipsk och tänker igenom saker väldigt noga!

Här är hans awesome blogg! :3


Henrietta ("Etta") - Mitt barn. Haha nä men behöver jag hjälp kan jag alltid rådfråga etta, hon har gjort mer med sitt liv och har betydligt mer erfarenhet än mig så hon brukar veta vad jag ska göra! ^^ Etta gillar att provocera och väcka folks intresse så att säga. Hon är lätt att umgås med, när man lärt känna henne. Jag var livrädd för henne det första året eller så, haha!


Sara - Min äldsta bästa vän, vi har känt varandra i 6,7 år om jag inte minns helt fel. Hon är den som säger till mig när jag är en komplett idiot, typ som Rafiki (apan i lejonkungen) kommer hon och klappar till mig i huvudet med en penna och ger ngt inte-alls-inlindat-råd jag brukar låta bli att ta till mig. Ett av nyårslöftena: lyssna mer på sara!

Hon har en helskön humor och även om vi går varandra på nerverna emellanåt är hon nog den jag umgås mest med!


Sandra - En hardcore fangirl med awesome smak på killar ;) Vi träffas ibland och har marathon med Logan Lerman-filmer eller så. Sandra är också den människa som allra mest stör mig via skype! >.> Haha, nä men hon är skön, najsbajsig och allt det där xD


Emma - Emma är en konstnär, med alla dess fördelar och nackdelar. Även hon mitt barn ;) Så snäll och en av få som står ut att lyssna på mig när jag är i största nöd. Hon har räddat mig från både det ena och det andra.


Övriga vänner:


Johannes - Johannes är garanterat en av mina bättre vänner, stort intellekt, typ gamer och datanörd, garanterat datanörd. Han är smart, så han lär ju få hjälpa mig med en del läxor och provsläsning, tro inte att jag kan allt själv! Många gånger har vi diskuterat filosofi ena stunden och sen hasplat ur oss pokemon den andra. En gentleman, fast på riktigt ;)


Hilda - Bästa vän seeen..... är det tre år nu mån tro? Ja ett bra tag i vilket fall, hon är som jag, jag är som henne, vi är ett. Nä men seriöst, vi tänker sjuukt lika och föredrar att gå och sjunga på Stephen Lynch - Halloween ihop. För du vet, det är sånt man gör. Skitrolig, fin och snäll människa! Numera gamer dessutom... ;)


Hanna - Hanna är också en såndär genomsnäll människa! Tyvärr träffar jag henne inte så ofta längre då vi inte går i skolan ihop, men saknar henne massor! Hanna är galen när hon är trött och hängiven i studierna när hon är pigg! x)


Irene - Irene är min vuxna kompis och "kurator". Hon har räddat mig i många, många, jobbiga situationer och för det är jag evigt tacksam! Vi träffades då hon sålde huset till min mor och sen dess har vi varit vänner. :) Hon är en rolig människa och typ den bästa jag vet på att ge råd så aah, me like!


Valle - Valle är Saras, min bästa kompis-saras, kusin och vi chattar väl med varandra from time to time! Han har designat en bil åt mig och envisas med att försöka hålla mig vaken om nätterna! Unge!


Sabina - Sabina är verkligen en s.k "tjejig" tjej! Hela kittet med måla naglarna, smsa med killar dagarna i ända och ah du vet, allt sånt där jag inte är! x) 


Nu har jag suttit med det här i timmar so you better like it!! tror jag skrivit "snäll" och "trevlig" typ en miljon gånger... sorry för de.. jag kommer förmodligen ändra och lägga till en hel del efter hand så om jag inte nämnt dig här så va inte ledsen, fäll inga tårar ;) Det kommer nog nästa gång vi ses och jag får blogga om alla smaskiga detaljer....... ;DPresentation


Ah om du är här vet du antagligen vem jag är, men syftet med bloggen, människorna jag nämner o.s.v. ser du om du trycker på länken här under eller mitt fejs.

Fråga mig

35 besvarade frågor

Omröstning

Hur ofta är du här?
 Detta är min första visit.
 En gång om dan.
 1-3 gånger i veckan.
 Lite då och då.

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Arkiv

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ På ytan med Blogkeen
Följ På ytan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se